mysle,ze PERL'a mozna podciagnac pod dzial "Inne jezyki programowania" . czestotliwosc postowania w takim dziale bylaby mala (tak mi sie wydaje), za miesiac ktos zapyta "czemu nie ma dzialu JAVA" i tak dalej ...
imho nowy dzial nie jest potrzebny
mysle,ze PERL'a mozna podciagnac pod dzial "Inne jezyki programowania" . czestotliwosc postowania w takim dziale bylaby mala (tak mi sie wydaje), za miesiac ktos zapyta "czemu nie ma dzialu JAVA" i tak dalej ...
imho nowy dzial nie jest potrzebny
A moze nie? poniewaz te jeztyki sa dosc popularne i zasluguja na osobny dzial. Poza tym przyklad z JAVA Ci nie wyszedl... bo JAVA to moglby byc dzial C/C++/Java
Wysłany: Pią Mar 25, 2005 2:49 pm
Dzial dac mozna, problemu nie ma, tylko nie jest pewne czy ktos bedzie w nim pisal. Z tego co pamietam to w calej dlugiej historii forum byla tylko garstka pytac zwiazanych z perlem. Jezeli ma byc zakladany jeden topic na pol roku to lepiej nie tworzyc dla niego specjalnego dzialu.
Osobiscie to raczej jestem co do tego obojetny, niech wypowiedza sie admini.
moim zdaniem zamiast tworzyc nowy dzial "Perl/Python" lepiej stworzyc dzial "Jezyki skryptowe". Ilosc postow na miesiac po takim zabiegu by sie nie zwiekszyla, ale bylby wiekszy porzadek.
Do cli3nta:
Jezyki te moze i sa popularne ale na na tym forum tego nie widac , a szkoda.
moglby byc ale nie ma, rownie dobrze moglby byc perl, dacie na probe jak sie nie sprawdzi to usuniecie, tak jak carding
nie obchodzi mnie tutaj czy jest czy nie ma tylko zebys nie dawal takich glupich przykladow jak JAVA bo JAVA to podchodzi pod C++ i C, a nie osobny dział.
Poza tym możnaby właśnie dać dział "Języki skryptowe albo interpretowane i tam byłby PERL i PYTHON i SH itp.