Lamanie plikow SAM

<<

sadam

Posty: 1

Rejestracja: pn lut 16, 2004 10:15 pm

Post pn lut 16, 2004 10:23 pm

Lamanie plikow SAM

Witam forumowiczow!
Wiem, ze w kilku watkach tego forum temat ten byl poruszany. Jednak czesc osob deklarowalo niemozliwosc zlamania tego pliku, a czesc wrecz przeciwnie. Wiec jak to jest? Prosze o wypowiedzi osob ktore sa PEWNE/ZLAMALY TEN PLIK. A moze sprobowac zainstalowac keyloggera? Moze opisze cala sytuacje. Mam fizyczny dostep do kompa, ale nie bedac administratorem praktycznie nic nie moge robic(np. instalowac programow). Czy w takiej sytuacji mozna uzyc jakiegos key loggera?
<<

kaarol

Post pn lut 16, 2004 10:26 pm

Hasło da sie złamać ale nie zawsze programy łamia je dobrze np lopthcack sie myli czasami a co do łamania to dasie to zrobić ale trza plik sam zdobyć a to juz sam kombinuj
<<

seq

Awatar użytkownika

Friend

Posty: 84

Rejestracja: śr gru 24, 2003 3:50 pm

Lokalizacja: Poznań

Post wt lut 17, 2004 7:42 am

radze zajzec na astalavista.com tam cos ostatni widzialem ciekawego jakis

http://www.astalavista.com/?section=dir&id=30

Windows 2k/NT/XP Syskey Whitepaper

pozdro 600
Pozdro 53Q

"Nie Wiem Jaka Bron Bedzie Uzywana w III Wojnie Swiatowej, ale w IV Czlowiek Bedzie Uzywac Maczug" - A.Einstein
<<

Solari

Awatar użytkownika

Posty: 102

Rejestracja: pn sie 11, 2003 7:35 am

Lokalizacja: hmm...

Post wt lut 17, 2004 7:57 am

hhmmm....... SADAM..... bo nicku zastanawiam sie czy Ci odpowiedziec w koncu tak wymeczyles tych ludzi w tym biednym iraku :twisted: )


ale.. oka ....
SAM złamiesz programem SAMinside 8)

pozdr.
I say what I think and I do what I say...
<<

martinez

Posty: 3

Rejestracja: ndz lut 15, 2004 5:38 pm

Lokalizacja: Nowhere

Post wt lut 17, 2004 8:51 am

lamanie pliku SAM

SIema... Wiem z autopsii, że te pliki żadko dają się złamać... Bawiłem się L0pht4 tym Saminside itd... ale zaden z programów nie rozróżnia wielkich i małych liter... tak więc mając hasło mojego taty(plik SAm miałem z komputera slużbowego) 4-literowe, same litery, 2duże i 2 małe i nie złamał tego. bo te progsy są do dupy i poprostu trzeba zzerować hasełko programem NTpass... BYE(dodaję, że i tak nie zrobiłem tego i tak poprostu nic nie działało takie dobre tam są zabezpeczenia) Win2k sux
<<

Solari

Awatar użytkownika

Posty: 102

Rejestracja: pn sie 11, 2003 7:35 am

Lokalizacja: hmm...

Post wt lut 17, 2004 3:37 pm

:twisted: no dobra tym razem wyluzuje nie bede gadal ze gadasz glupoty,.... bo sam sprawdzalem tylko na prostym hasle typu abc :D

natomiast dzis jeszcze sprawdze na hasle typu aD,25Y+ i zobacze czy pojdzie.. bo wedlug mnie tak... ale jeszcze raz sprawdze :twisted:

(w teorii.. powinno isc) :wink: t
I say what I think and I do what I say...
<<

lord_kayne

Moderator

Posty: 1204

Rejestracja: śr lis 26, 2003 4:21 pm

Post śr lut 18, 2004 12:03 am

Nie wiem po co marnowac kupe czasu na lamanie hasla skoro masz fizyczny dostep do kompa. To dziwne, przeciez zeby dobrac sie do SAMa i tak uruchamiasz kompa z innego systemu z obsluga ntfs, wiec zamiast kopiowac SAMa aby lamac haslo mozesz zmienic jego nazwe, uruchamiasz wina, system tworzy nowego SAMa i mozesz sie zalogowac na admina bez hasla. Jak masz juz pelne uprawnienia to mozesz zostawic jakis soft co doda nowego usera gdy admin sie zaloguje. I potem przywracasz SAMa i gdy admin sie nastepnym razem zaloguje to twoj prog sie wykona i jestes happy
<<

kaarol

Post śr lut 18, 2004 7:04 am

wez sama z swojego kompa i już masz dostęp
<<

sc0rn

Awatar użytkownika

Moderator

Posty: 552

Rejestracja: pt kwie 25, 2003 4:49 am

Lokalizacja: B-stok

Post śr lut 18, 2004 7:33 am

ja bym keyloga instalnal, btw: sa kl, ktorych nie trzeba instalowac (albo *cenzura* deklu mozna przeciez zainstalowac siebie, czy w kafe, skopiowac sobie zawartosc z program files\ten keylogger\*.* i isc do tego kompa, z ktorego chcesz pass i heja... nie widze przeciwwskazan...)
-=[sc0rn]=-
<<

Solari

Awatar użytkownika

Posty: 102

Rejestracja: pn sie 11, 2003 7:35 am

Lokalizacja: hmm...

Post śr lut 18, 2004 8:14 am

lord_kayne pisze:...iec zamiast kopiowac SAMa aby lamac haslo mozesz zmienic jego nazwe, uruchamiasz wina, system tworzy nowego SAMa i mozesz sie zalogowac na admina bez hasla.


PO PIERWSZE... czy kiedy kolwiek probowales tego o czym mowisz :?: :!:
bo ja tak i niestety na winXP bez zadnych patchy to nie dziala.... :!: :!: :!: :evil:

PO DRUGIE: nie rozumiem luczi ktorzy wypowiedaja sie na ten temat... a powiedzmy ze nigdy tego nie robili.... (no chyab ze jestem w bledzie to PRZEPRASZAM) ...

ALE jak *cenzura* ktos PATRZ Pan martinez twierdzi:
martinez pisze:Bawiłem się L0pht4 tym Saminside itd... ale zaden z programów nie rozróżnia wielkich i małych liter.


zaloze sie ze TY w zyciu na oczy nie widziales zadnego z tych programow.. :!: a jak juz widziales to nie masz zielonego pojecia jak je obsluzyc....
czy Ty wogole wiesz co to jest SYSKEY PROTECTION :roll: :?:

mo chyba ze nie umiesz korzystac z programu SAMinside.... dla Twojej informacji Panie martinez wczoraj posiwiecilem nedzne 5 minut mojego zycia i sprawdzilem czy wyzej wymienione programy proradza sobie ze zlamaniem takiego hasla: qwe789 t+-/ i ZROBILY TO BEZBLEDNIE :!: :!: :!:

(sorry za moj ton wypowiedzi ale naprawde *cenzura* nie lubie jak ktos wprowadza innych w blad)

narka. 8)
I say what I think and I do what I say...
<<

lord_kayne

Moderator

Posty: 1204

Rejestracja: śr lis 26, 2003 4:21 pm

Post śr lut 18, 2004 2:38 pm

Sposob jest przeze mnie wyprobowany i dziala na win2k +sp4 +wszystkie updaty na dzien dzisiejszy. Specjalnie dla ciebie sprawdzilem jeszcze w podgladzie zdarzen i nawet nie jest o tym wspomniane, windows wogole nie wyswietla zadnych komunikatow jakby wszystko bylo ok. Do skasowania SAMa uzylem NTFS PRO 5.0. Nie wiem jak jest na winxp ale na win2k dziala wiec to jest chyba jednak lepszy sposob.
<<

lord_kayne

Moderator

Posty: 1204

Rejestracja: śr lis 26, 2003 4:21 pm

Post śr lut 18, 2004 2:39 pm

Zreszta juz raz kiedys sie o to ze mna spierales.
<<

n@nol1th

Awatar użytkownika

Posty: 83

Rejestracja: czw lip 10, 2003 2:22 pm

Lokalizacja: I don't exist...

Post śr lut 18, 2004 2:42 pm

lord_kayne: uzywaj EDIT! :wink:
I go where I please,
and I please where I go...
<<

lord_kayne

Moderator

Posty: 1204

Rejestracja: śr lis 26, 2003 4:21 pm

Post śr lut 18, 2004 2:56 pm

Uzywam a to chcialem bardziej wyeksponowac.
<<

sc0rn

Awatar użytkownika

Moderator

Posty: 552

Rejestracja: pt kwie 25, 2003 4:49 am

Lokalizacja: B-stok

Post śr lut 18, 2004 4:07 pm

lord_kayne pisze:Uzywam a to chcialem bardziej wyeksponowac.




WIEC JA CI EXPONUJE, ZE *cenzura*, JAK SIE NIE BEDZIESZ STOSOWAL DO REGULAMINU, TO POLECISZ ! :evil:
-=[sc0rn]=-
Następna

Wróć do Newbie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.